はじめての英語日記

はじめての英語日記

  • 作者: 吉田研作,白井恭弘,コスモピア編集部
  • 出版社/メーカー: コスモピア
  • 発売日: 2007/10/25
  • メディア: 単行本(ソフトカバー)
  • 購入: 1人 クリック: 1回
  • この商品を含むブログ (21件) を見る

Korean barbecue
焼肉
a box lunch
お弁当
boiled Japanese-style Chinese dumplings
水餃子
a traditional Japanese multi-course meal
懐石料理
shabu shabu
しゃぶしゃぶ
soup-style curry
スープカレー
a rice ball with spicy fish roe inside
明太子のおにぎり
a regular-size gyudon/beef bowl with extra sauce
牛丼つゆだく並盛
the sweets available only in this season
季節限定のスイーツ
organic vesitables delivered direct from the production area
産地直送の有機野菜
instant(ramen)noodles
インスタントラーメン
Akihabara's famous canned oden
秋葉原名物のおでん缶
a department store basement floor where all kinds of foods are sold
デパ地下
a buffet-style cafeteria
ビュッフェ形式の社員食堂
a bland flavor
大味
Japanese flavor(s)/taste
和風の味
a subtle/delicate/refined taste/flavor
上品な味
food that tastes like Mom used to make
おふくろの味
a taste/flavor that's like a cross between yakitori/grilled chicken and doria
焼き鳥とドリアを足して2で割ったような味
It's rich.
コクがある。
It was thirst-quenching and refreshing.
のどごしが爽快だった。
It was artistically arranged.
芸術的な盛り付けだった。
It's juicy and fresh-tasting.
水分があって、みずみずしい。
I had/ate an almond jelly for dessert.
デザートに杏仁豆腐を食べた。